Maastokisailuja 2017

Näin se elämä kuljettelee, että bloggailut ovat jääneet vähemmälle. Aika huikeaa, että kolme muksua on päiväkodissa ja samalla saa töiden ohella itse harrastaa. 6-vuotiaskin on kokeillut polkujuoksua ja pian alkaa suunnistuskoulu. Viime vuoden yksi kohokohtia oli Maastotriathlonin SM Lappeenrannassa 3.9, joka tänä vuonna järjestetään kansainvälisenä X-terra kisana samaisessa paikassa. Osaltani päätöksentekoa osallistuako 18.6 X-terraan (tänään olisi 30€ halvempi maksu!), vaiko opiskelukaupunkini Joensuun tuntumassa järjestettävään Jukolan viestiin on jarruttanut ettei käytössäni tällä hetkellä ole kunnon maastofillaria. Olen kyllä talvella ajanut maastossa jäykällä vanhalla pyörälläni, mutta kisoihin sillä ei ole asiaa. Syksyn X-kaadossa etujousitetusta Trekin MTBsta murtui runko ja vieläkin on selvityksessä sen korjaus. Tein kuitenkin päätöksen, että tänä kautena tehdään maastotouhuja ja ensi syksystä ilmoittaudun johonkin triathlontreeniryhmään. Mukaan ei mahdu myöskään mitään sileän kisoja juosten, vain polkujuoksuja, joista kuningattarena tietysti ekaa kertaa Nuuksio Classic Marathon 42km syysykuussa – mies tietty ilmoittautui 70km matkalle. Tänä vuonna ei valitettavasti järjestetä SnowFlakes seikkailua, mutta ehkäpä joku kisa löytyisi Virosta tai Ruotsista.

Kisasuunnitelmat 2017  näyttävät nyt tältä ja tähän tulee kyllä mukaan mm. HelTri-cupin osakilpailuja. Ja hei vinkata saa, jos tästä puuttuu sellaista mitä en ole huomannut!!!

Talvi

18.3 Espoo Trail Run 14km http://www.espootrail.com/

25.3 Pihkaniskojen kevätroga 3h

Kevät

29.4 Espoo Trail Run

5.5 Bodom Night Trail 10 km (ja seuraavana päivänä 5km reitti 6-vuotiaan seurassa!)

13.5 Spring Adventure, Siuntio (inkkarimelontaa luvassa)

20.5 Vierumäki Adventure (Hotellimajoitus tehty)

Kesä

4.6 Korso MTB (32km tai 64km)

18.6 X-terra (Imatra) https://www.facebook.com/XTERRAFinland/videos/553642541509743/

28.6 Hollolan maastotri

Mahdollisesti joku näistä, jos saan sopivan kaverin seuraksi tai perhe ei keksi muuta kesälomameininkiä: 1.7 Marski Challenge,   8-9.7 Vuokatti-rogaining, 15.7 Mesikämmen Challenge

29.7 Summer Challenge

Syksy

13.8 Sporzz Trail Meiko tai 17.8 Espoo Autumn Trail

2.9 Nuuksio Classic Marathon

16.9 (?) Kirkkoharju Trail Run&Ride  tai  Solvalla Swim&Run

X-Kaato (syyskuun vika viikonloppu?)

6.10 Nuuksio Night Trail

*********************

Sairasteluja on ollut jonnin verran, mutta numerolapun sain laittaa 18.3. Espoo Trail Runin jäisille poluille 14 km kisassa. Voiton naisissa pokkasi juuri Suomen Polkujuoksun MM-joukkueeseen valittu Jaana Mononen, jolle jäin yli 10 min, silti ollen tyytyväinen omaan juoksuuni ja kolmanteen sijaan.

Jyrkät nousut alkuun Kuva: Keijo Lehtimäki

 

 

 

 

Kuva Petteri Jokela

Tärkeät jälkipelit! Kuvat Hannu Numminen

 

Viikko sitten rogailimme Pihkaniskojen kevätrogassa puolestaan MamAdventure tiimillä Varistossa ja Myyrmäessä 3h tai meillä optimaalisesti 20s alle! Flunssastani johtuen otimme pyörät alle, mutta tulos oli pisteiden puolesta melko huono, mikä selittyi kyllä kunnon ja kaluston ohella huonolla reittisuunnittelulla suhteessa ylioptimistiseen ajankäyttöön. Mutta mainiota treeniä mm. 9 kertaa Malminkartanon mäelle!

*********************

SM-maastotriathon syksyllä 2016 oli ehkä kauden upein kokemus. Seuraavan lopputekstin olin kirjoittanut jo viime lokakuussa, mutta se oli jäänytkin luonnokseksi. Julkaistaan nyt syksyn tunnelmat:

Imatralla kisatun maastotriathlonin SM-kisan yleisessä sarjassa ei ollut kuin 4 osallistujaa. SILTI! Kisan suvereeni 1. oli huippu maastopyöräilijä Sonja Kallio, joka on myös näyttänyt vahvaa kehitystä triathlonissa. Vaikka jäin voittajalle 46 min ajalla 4:06:14, oli kisa omalta osaltani erittäin onnistunut ja voin sanoa antaneeni kaikkeni. En ole ajanut maastossa kilpaa Hollolan helppoa maastotritä lukuunottamatta ja Imatralla sai polkea 40 km ihan tosissaan. En matkan aikana myöskään tiennyt omaa sijoitustani ja luulin kisaavani sijoituksesta yhden nuoremman naisen kanssa, jonka kanssa mentiin liki koko pyöräosuus samantahtisesti. Vaihto oli osaltani hidas, mutta sain tämän kilpakumppanin juokussa kiinni. Matkalla minulle selvisi, että hän oli eri sarjassa ja loppussa tämä tieto ja hänen hieno kiritsemppinsä sai ansaitusti tulla ennen minua maaliin. Pohdin etukäteen ilmoittautuako omaan sarjaani, mutta päätös oli oikea. Silti lämmitti, että N40 sarjassa olisi tullut voitto! Kisasta ja sen järjestelyistä jäi ennen kaikkea niin hyvä fiilis, että meidän HelTri-autolastillinen totesi, että nyt ruvetaan treenaamaan maastoajoa ja tänne tullaan ensi vuonna. En tiedä olisinko reitistä selvinnyt sateen liukastamilla juurakkopätkillä näillä taidoilla.

Kävimme miehen kanssa myös X-kaato kisassa tahkoamassa kanootin kanssa kaislikossa, maastopyöräilemässä ja juoksemassa 6 tuntia. Nyt on taas Espoon Tapioiden Juoksuklubikin pyörähtämässsä tiukkoine keskiviikkotreeneineen käyntiin, vaikkakin viimeiset 2 vkoa olen flunssalepäillyt ne.

Kesällä tuli käytyä muutamat seikkailukisat ja Joroisten puolenmatkan triathlon ihan siedettävästi aikaan 5h25min. Parempi oli hakusessa, mutta kevään kylkiluumurtuma vei juoksut minimiin. Nyt olen ollut yli puoli vuotta tekemättä mitään lihaskuntotreeniä ja sen huomaa… Kylki tuntui eilisessä uinnissa, mutta otan nyt säännölllisesti core-treenit mukaan.

P.s. Nyt maaliskuussa on vieläkin ne core-treenit tekemättä. Pitäisikö aloittaa?

 

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: