1s kohtalokas hidastelu Bodom Night Trailissa

Kisapaikalla oli upeita valotaideteoksia. Kuva: Mirva K.

Bodom Night Trail – heti kun kuulin tästä, tiesin, että tämä on mun juttuni! Bodom Trailille en ole osallistunut aiemmin, enkä muutenkaan näin isoihin polkujuoksutapahtumiin. Lampun kanssa olen toki ollut paljon maastossa, vaikkakin edellisen kerran viime syksynä (edit. olenhan mä ollut tämän vuoden puolella 2h yörogassa), mutta mikään ei jännittänyt. Uutta kokemusta lähdin hakemaan ja reipasta nautinnollista juoksua.

Perjantain 5.5 Espoon Pirttimäessä kisattavaan Bodom Night Trailiin ilmoittautuessa oli lähtöryhmiä kolme ja ajattelin ehkä hiukan hölmönä yökisan olevan täynnä kovia miehiä ja ilmoittauduin klo 22.05, eli 5 min ensimmäisen aallon perään starttaavaan kakkosryhmään. Kaksi viimeistä lähtöryhmää oli lopulta yhdistetty ja oma virheeni oli, etten katsonut lähtölistoja (enkä muuten reittikarttaakaan!) etukäteen. Olisi pitänyt mennä ykköseen! Onneksi lähdin rohkeasti oman ryhmäni keulilta. Jo muutaman minuutin jälkeen tuli kävelyjuoksua eteneviä selkiä vastaan, mutta pimeässä ohittelu on oikeastaan aika hauskaa! Toki 10km reitillä tämä oli myös kuluttavaa ja söi pois ajasta. Reitti oli haastavuudeltaan yökisaksi juuri sopivaa, kivoja kalliopätkiä ja jonkin verran mutaakin. Mutta minun makuuni hiekkatietä oli liikaa, sillä vahvuuteni on maastossa ja parempikuntoiset miehet menivät tiepätkillä välillä ohi, maastossa osat taas vaihtuivat. Poluilla näkyi monta tuttua, joiden juoksutyylin tunnistin takaapäin ja moikkailuja vaihdettiin. Vaikka oli ruuhkaista ja ohittelua, sain juosta viimeiset parit kilometrit melko yksin.

Huikea loppuvalaistus! Kuvat: Mirva K.

Loppuviitoitus hiekkatietä oli valaistu roihuin ja upealla Lux Helsingissäkin olleella valoteoksella. Juoksin rennosti hymyillen, ilman kummempaa kiriä. Note to yourself: kun oot kisassa, juokse, rypistä siinä loppupuolella. Kelloakaan en juuri katsonut ja olisin päässyt kyllä alle tunnin, ajan ollessa ny 1h 33s. Koska en yhtään tiennyt ensimmäisen aallon tilannetta, sijoitukseni naisissa oli 4. ja jäin vain 1 sekunnin kolmanneksi tulleelle. Kisassa oli 164 miestä ja 150 naista. Upeaa naiset!!!!

Bodom Trailin lauantainen aamu alkoi 2L (5 henk) mustikka, banaani, jogurtti, maito smoothiella!

Oma ”Bodom Double” on vähän erilainen, sillä sain juosta ja kävellä lauantain kisassa 6-vuotiaani kanssa 6km reitin. Pienen pojan meno polulla ja ryvettyneet Salomonin Speedcrossit kuvassa – ylpeä äiti! Olipa upea viikonloppu, jonka taidan ottaa ensi vuonna samanlaisena! Vaikkakin ekassa lähtöryhmässä ja lopun rutistaen 😉

Hyvävoimaisena hymyilevänä maalissa (enkä tiennyt vielä tuloksia) Kuva: Mirva K

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: