Maastotriathloneita Suomeenkin?

Polkujuoksut ovat kasvattaneet suosiotaan huimasti viime vuosina ja trail running tuntuu olevan kaikkien laji. Myös maastopyöräilyn ja swimrunin suosio vaikuttaa nousevan, mutta missä viipyvät maastoduathlon- ja maastotriathlonkisat? Joitakin on tarjolla, mutta varsinkin maastotriathloneita ei tunnu juuri olevan. Itselleni meni harmillisesti huippukisa Imatran XTrerra Jukolan viestin kanssa päällekkäin ja Jukolan valitsin perinteiden lisäksi kunnollisen pyörän puutteen vuoksi. Jukolareissu Joensuuhun oli bussiköröttelyineen raskas, mutta juoksuni varsin kelvolliset Venlojen avausosuudella sekä miehissä pitkällä 14,5 km 2. osuudella. Nämä samat kelpaisivat jatkossakin! SM-maastotriathloniin en syyskuussa Euraan pääse, sillä siinä vaiheessa kun tieto kisan järjestämisestä tuli, olin jo ilmoittautunut Nuuksio Classic Marathonille. Eilen kuitenkin osallistuin toistamiseen yhteen mukavimmista kisatapahtumista eli Hollolan maastotriathloniin.

Lähdön tunnelmaa pitkällä matkalla. Itse kauhon keskellä ”juosten” käsillä mahdollisimman pitkälle. Kuva: Terhi Sillanpää-Reitti

Kisa on tosi pieni, vain noin 120 kilpailijaa, joista moni ihan ensimmäisessä triathlonkisassaan. Tämän mahdollistaa lämminhenkinen tunnelma, kuitenkin oikeissa kisapuitteissa ja lyhyet matkat 300 m uinti – 10,5 km pyöräily ja 3 km polkujuoksu. Omassa pitkän matkan sarjassani uinti oli kolmena kierroksena eli 900 m – pyörä 21 km – juoksu 6 km. Tänä vuonna uimalasien kanssa ei ollut ongelmaa ja näköjään voi todeta, että uinti sujuu kelvollisesti tämän vuoden kymmenellä uintitreenillä, joista viikko ennen kisaa tehtynä kauden ensimmäiset 3 avovesiuintia!

Optimaalinen laiturin kierto. Kuva: Terhi Sillanpää-Reitti

 

Eikö tässä pitäisi juosta samalla…. Kuva: Terhi Sillanpää-Reitti

Pyöräily sujui hyvin, vaikka etukäteen mietityttikin jäykällä pyörällä ajo, mutta reitti on teknisesti varsin helppo. Sain heti vaihtopaikan jälkeen edelläni olleet naistensarjalaiset kiinni, mutta samaa matkaa mentiin liki koko eka kierros yhden naisista kanssa. Hän paineli ohi talutettavan ylämäen jälkeen, mutta sain kiinni alamäkiosuudella, jota itse paukuttelin juurikaan jarruttelematta. Nautin suunnattomasti pyörän kilometreistä 6km->, jossa on alamäkiosuudet sekä polkua. Viime vuonnahan hiukan harhailimme isommalla porukalla pyöräosuudella. Nyt ei tätä pummailua ollut, mutta varsinkin toiselle kierrokselle olisin kaivannut vauhtiapua. Pyöräily kaikkineen sujui mainiosti ja olin vaihdossa ensimmäisenä, mutta en tiennyt eroa.

Kuva: Terhi Sillanpää-Reitti

Juoksu lähti todella tahmeasti ja tajusin heti, että kyse ei ole vain ”triathlonjaloista”, vaan verensokerini on liian alhaalla. Nappasin puvun takaa geelin, joka tuntui auttavan n. 1,5 km kohdalla jolloin juoksu helpottui ja rentoutui. Juoksuun kokonaisuutena olen kuitenkin hiukan pettynyt ja sitä olisin voinut parantaa muutaman minuutinkin. Mutta all it counts: Viimeinen jyrkkä nousu ja tiesin selviytyväni voittajana maaliin. Nyt löysäsin hiukan maalialueelle saakka, vajaan puoli kilometriä. Lopussa ero oli vain 39 sekuntia eli kisan kakkonen oli tullut juoksun todella kovaa. Tulokset tässä. Aamupalalla pallerot iloitsivat palkintokassin hillopullapitkosta ja itse aion testata pian saamani juoksurepun. Ennen kotiin lähtöä söin 2,5€ ison muurinpohjaletun hillolla sekä kahvin!

Kuva: Juuso Toivonen

Kuva: Terhi Sillanpää-Reitti

Ajellessani kotiin Hollolasta minua jo hiukan harmitti, etten voi osallistua 2018 Hollolan maastotriathloniin, sillä pari päivää sen jlk järjestetään Suomen ensimmäinen Ironman-brändin kisa ja olen ilmoittautunut tuonne Lahden IM 70.3-kisaan eli puolimatkalle. Eilinen maastomittelö ei tunnu yhtään kropassa, enkä kyllä ollut maalissakaan puhki, mikä selittyy varmaan sillä, että juoksusta puuttui puristus. Nyt on hyvä lähteä palauttelemaan joelle kajakkimelonnalla ja sunnuntaina on vuorossa Hercules Trail Run 12,5km Porvoossa!

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: