Himos Winter Trail 2020 – maaginen yövalaistus

Innostuin ajatuksesta osallistua Himos Winter Trailiin jo vuosi sitten nähtyäni 2019 vuoden upeita talvikuvia tapahtumasta. Lähdimme kivalla perheet mukaan kaveriporukalla reissuun koko viikonlopuksi, sillä mökit Himoksella olivat kohtuuhintaisia. Osa porukasta kävi myös laskettelemassa. Vaikka lunta ei ollut maastossa lainkaan, oli aavistus talvea paikoin jäisinä kohtina polulla ja pienillä metsäautotiepätkillä eli nastarit olivat ehdoton valinta.

Night-Challenge

Kuva: Himos Winter Trail

Yökisa starttasi perjantaina klo 20, jossa pisin matka pimeällä oli juoksemani 13 km eli siinä olisi myös varteenotettavimmat kilpakumppanit ja Susanna Ylisen johdolla mentäisiin. Itselle tavoitteena oli saada vauhdikasta menoa poluilla, uskallusta loppuosuuksien alamäkiin ja erityisesti kuntoa jaksaa tiepätkät. Tykkään, että polkujuoksukisoissa on vain minimaalisesti tietä ja tässä 13 km kisailussa sitä oli makuuni vähän liikaa. Alun liki 1,5 km jyrkkä tiepätkä oli hapottavaa ja pisti ottamaan myös kävelyaskelia. Reitti oli kuitenkin vaihteleva ja oma vahvuuteni poluilla, joilla jaksoin ohitella tuli esiin, kun jäin tiepätkillä. Reitillä oli hyvät opasteet ja opastajat, oli ulkotulia, musiikkia ja yhdessä kohdassa ihanasti valaistu helposti juostava loiva ylämäkipolku! 

Himos_WT_20_Jani_Sompi2

Upeasti valaistu satumetsäpätkä. Itse juoksin liki koko ajan letkojen kärjessä ja sain nauttia parhaista näkymistäkin! Kuva: Jani Sompi

Laskettelurinteen reunaa tiputtelevilla alamäkipoluilla pidin reipasta vauhtia ja ohitin yhden juoksijan. Lopun n. 1,4 km hiekkatieosuuden raastoin niin kovaa kuin pääsin. Taktisesti onnistuin hyvin ja yritin rykiä viimeisessä mäessä, vaikka tiesin, ettei vääntömomenttia olisi enää yhtään.  Sain kuitenkin pidettyä aiemmin alamäissä ohittamani naisen 10 sekuntia takanani! Olin juoksuuni ja sen aikaan 1.18.59 tyytyväinen, ollen naisissa sijalla 11/86.  Olin ikänaiset eli 40 sarjan 1., vaikkei siinä mitään palkintoja jaetakaan. Jäinhän minä voittajalle liki 14 minuuttia eli todella kaukana ihan oikeista kärkijuoksijoista. 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Yökisan vikat 200 metrin raastot. Juoksuasento näyttää aika pahalta, mutta päässä vain löi: JAKSAT, PYSTYT, ENÄÄ VÄHÄN, PIDÄ TAKANA…Kuva: Niina Taimisto

Himos_WT_20_Marko_Pitkänen

Tämä näkymä jäi yöjuoksussa selän taakse, juuri noilla viimeisillä metreillä! Kuva: Marko Pitkänen

Sauna kisan jälkeen mökissämme oli taivaallista! Lapset olivat reissussa mukana ja vanhin 9-vuotias juoksi lauantaina 6 km reitin ja mies puolestaan osallistui ihan hyvällä juoksulla myös yön 13 km matkalle. Jalat tuntuivat seuraavana päivinä varsin hyviltä ja luottavaisin mielin starttasin klo 12.30 samalle (vain hieman mutaisemmalle) 13 km matkalle kuin yöllä. Tarjolla olisi ollut myös 25 km, mutta saman reitin kiertäminen kahdesti ei houkuttanut. Päiväkisan päällimmäisena tavoitteenani oli, että alittaisin edellisen päivän ajan. Reitin tuntemisen olisi luullut tässä auttavan enemmänkin ja aika jännittäväksi meni!

HimosWT_2020_Tommi_Kuronen

Ohitus! Vaatevalinta meni nappiin lämmön suhteen. Kuva: Tommi Kuronen

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Vettä tässä puronylityksessä oli kivasti eli lätäköstä läpi. Tällaiset polkupaikat ovat ihanaa vaihtelua ja oikein odotin päivällä. Kuva: Jani Sompi

Päiväjuoksu kulki varsin hyvin, mutta ehkä ihan yhtä ahtaalla en tuntenut olevani, vaikkakaan ei siinä loppukilometreillä ainakaan olisi ollut varaa enää yhtään puristaa. Sain yhdestä selästä pitkällä lopun tiepätkällä erinomaisen vauhtiavun ja pääsin puristamaan ihan viimeisellä nyppylällä ohikin nostaen sijoituksen 7/89 ajan ollessa 1:18:07. Yön tapaan, lykättiin maalissa pullapitko käteen eli perheeseen tuli näitä kaikkiaan neljä! Hieno kombinaatio pe yö 13 km ja la päivä sama reitti!

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: