Koronakeväästä rentoutta treeniin

Koronakevät on ollut täynnä hyvän mielen liikuntaa ja kiitollisuutta! Työ- ja kotikoulupuolella on kevät tuottanut tuskailujakin, mutta kontaktien ollessa minimissään ja koska työmatkoihin ei ole mennyt autoiluaikaa, on ihan aidosti ollut mahdollisuus liikkua hyvin. Tärkeä voimavara on ollut perheen tuki ja lyhyet juoksubreikit, joissa joku lapsista on saanut ulkoilua pyöräillen.

Perheen vanhin 9 v on innostunut maastopyöräilemään ja taidot lukkopolkimilla maastossa ovat kasvaneet kevään mittaan rutkasti. Useimmiten olen polkujuosten mukana ja olemme tehneet 1-2,5 h lenkkejä ja helposti maastossa ollaan pyöräytetty vaikka puolimaraton 🙂 Lisäksi MamAdventure 3 hengen miniydintiimimme on ollut kontaktien ollessa minimissään todellinen voimavara. Maastolenkeillä vauhti on tippunut ehkä entisestään, kun yhdessäolon ja juttelun merkitys on kasvanut, mutta niiiiin tärkeitä kohtaamisia ❤

Tässä kevätpuuhailuja esikoisen kanssa, kauppareissua lapsi vetäen ostoksia ja itse juosten, yhdessä maastopyöräilyä, yhdessä juoksu + lapsi MTB.

Olen etuoikeutettuna pientä taukoa lukuunottamatta käynyt Esportissa treenaamassa sekä sisäpyöräilyn Trip tunneilla että muutaman kerran body pumpissa. Ryhmäkoko on välillä ollut vain 3 eli isoilla väleillä, omassa rauhassa, mutta ohjauksessa on saanut treenata! Kipaisen suoraan aina liikuntasaliin liikuntavaatteissa ja käyn kotona suihkussa. 40 min Trip keskisykkeillä 165 on aika hyvä irtiotto työpäivässä! Eniten kuitenkin olen viettänyt aikaa Espoon keskuspuistossa maastopyörällä ja juosten sekä Tuusulan Mätäkivenmäessä pari kertaa. Tulipa sitä kerran käytyä ystävän kanssa koluamassa Fiskarsin upeita polkujakin ja ne ovat toiveissa taas pian. Mulle saa muutenkin vinkata hyviä MTB-traileja 1,5 h ajomatkan päässä Espoosta!

Jola Training firmani toiminnan varsinainen aloittelu, vaikkakin pienimuotoisesti, on ollut ihanaa. Juuri loppui 8 kerran juoksukurssi, jossa oli kourallinen osallistujia, mutta kurssin suunnittelu ja pitäminen oli itselle todella antoisaa! Kesäkuussa vedän toiminnallista ulkoharjoittelua Espoon Tontunmäessä, jossa on tusinan verran osallistujia ja jatkoa seuraa elokuulle. Näiden treenien suunnittelu tuo sisältöä omiinkin treeneihin! #jolatraining löytyy instasta, facebookista ja tietysti http://www.jolatraining.fi

Ohjaaminen on tosi kivaa ja Jola Training on ihana lisä elämään, jossa motivoituneet osallistujat ovat se suola!

Lapsen kanssa on ollut hurjan hauskaa tehdä yhdessä kuvaustreenjä, joissa olen harjoitellut ohjausliikkeitä ja lapsi on toiminut Jola Training hovikuvaajanani.

Tärkeänä kevään kantavana voimana on 4Speed Triathlon Team! Meillä upea porukka, jonka kanssa ideat viuhuvat. Toukokuussa otettiin duathlonharjoitus seitsemällä henkilöllä sekä triathlon sprintissä meitä oli 11 Kuusijärvellä. Myös uimaan olen päässyt, sillä meillä oli yksityisestä hallista uintivuoro, johon saatiin lisäaikaa ja jaettua porukka ihan pieniin uintiryhmiin. Avovesien lämmetessä kovaa vauhtia, voivatkin uinnit nyt suuntautua yksinomaan niihin. Pari kertaa on tullut testattua Kauniaisten Gallträsk, joka on alkukesästä ollut ihana uimapaikka, ennen kuin se rehevöityy. Sinne on laitettu myös poijut ja kiertoa laiturilta tulee vajaa 600 m.

Ylin laiturikuva on parin päivän takaa Kauniaisten Gallträskiltä ja myös tuo juoksukuva sen viereiseltä Träskmossenin luonnonsuojelualueen pitkospuilta! Hallikuva keväämmältä Kilon hallista kertoo väljyyden. Tuolla treenikerralla uin ihan omaa rataa!

Tässä meidän 4Speed Triathlon Team poppoota Kuusijärvellä. Tänään pääsen ekaa kertaa kisaamaan oikeasti uudella kisa-asullani! Märkkäri on sama vanha luottopuku vuodesta 2009!

Olen kisailijaihminen, mutta alun pienen pettymyksen jälkeen, koin tämän kisattoman kevään yksinomaan vapauttavaksi! Kevään starteista kaksi yöpolkujuoksukisaa siirtyi syksyyn, joten syksyllä olisi aika paljon jo kaikkea. Toisaalta olin ilmoittautunut Turku Challengen puolenmatkan triathlonkisaan elokuun alussa ja tämä siirtyi seuraavaan vuoteen. Voipi olla, ettei sileän triathlonia sitten kuitenkaan tänäkään vuonna juuri itselleni tule. Eka kisastartti on kuitenkin luvassa tänään su 7.6 iltapäivällä, kun Hollolan maastotriathlonissa pääsen kolmatta kertaa kirmaamaan (edelliset postaukset 2016 ja 2017). Siellä on tehty hyvää työtä terveysturvallisuuden vuoksi ja kisa mm. järjestetään kaksipäiväisenä porrastetuin lähdöin. Hollolan maastotriathlonin matkat ovat uinti 900 m + pyörä 20 km + juoksu 6 km. Hieno päivä tulossa!

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: